MRS

Tuning

" Een goed getuned motorblok is in balans, efficient en blijft presteren."

Tuning

Meer motorvermogen(koppel) doormiddel van elektronisch of mechanische optimalisaties aan het motorblok of motormanagement?

Wij hebben al ruim 10 jaar ervaring met het realiseren van meer motorenvermogen, dit zowel voor weggebruik als voor racedoeleinde.

Voor tuning voor racedoeleinde zie tab tuningrace

Meer motorvermogen behalen op een verantwoorde manier voor dagelijksgebruik? Wij passen veelvuldig tunings toe met de doelstelling dat auto dagelijks gebruikt wordt en of lange afstanden gemakkelijk kan overbruggen en de motor zonder veel extra onderhoudskosten gewoon zijn levensverwachting meegaat?

"Wij leveren verantwoorde tuning als het gaat om de vermogen, betrouwbaarheid en kwaliteit."

Doorsnede Cilinderkop

Elektronische tuning (chip tuning)

Marcel Racing Sport kan aan verschillende type motormanagementsystemen aanpassingen verrichten om meer motorvermogen te realiseren.
Zo kunnen wij de orginele chip inregelen, of een tussen module plaatsen(omleiding), of een compleet nieuw elektronisch motormanagementsysteem monteren en inregelen. Afhankelijk van de toegankelijkheid van het orginele systeem en doelstellingen, geven wij jou graag advies.

Vermogen winsten zijn per situatie verschillend, bij turbo motoren geeft chiptuning vaak veel extra vermogen, 20% t/m 40%.

Bij zelf aangezuigende motoren is dit vaak minder 6% t/m 8%, als dit niet in kombinatie gaat met een mechanische aanpassingen.

Meer informatie omtrent elektronisch tuning, zie volg deze link.

Conventionele tuning

Conventionele tuning (mechanische tuning) is naast elektronische tuning één van onze specialiteiten.

Wij kunnen aanpassingen verrichten aan het motorblok, door het aanpassen van orginele parts, en het vervangen van orginele parts door performance parts of performance parts toevoegen bijvoorbeeld een compressor.

Meer informatie omtrent conventionele tuning, zie volg deze link.